Μπερεζόφσκι: Δε δεσμεύεται η περιουσία του στη Σερβία

Το Εφετείο ακύρωσε την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Βελιγραδίου για το προσωρινό μέτρο κατάσχεσης των κερδών ορισμένων σερβικών εταιρειών που ανήκουν στον Ρώσο μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι και "επέστρεψε" την υπόθεση να εκδικαστεί σε δικαστήριο πρώτου βαθμού.

Σύμφωνα με το Εφετείο, το Ανώτατο Δικαστήριο δεν παρουσίασε όλα τα στοιχεία για τους "δεσμούς" ιδιοκτησίας μεταξύ του Μπόρις Αμπράμοβιτς Μπερεζόφσκι και ορισμένων εταιρειών στη Σερβία.

Μία δίκη διεξάγεται στη Ρωσία κατά του Μπερεζόφσκι, που βρέθηκε νεκρός στο Λονδίνο τον περασμένο Μάρτιο και το αίτημα για διεθνή νομική βοήθεια στις σερβικές αρχές υπεβλήθη από το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 29 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το Εφετείο.

Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Βελιγραδίου, που ελήφθη στις 11 Ιουλίου, προβλέπει το μέτρο της προσωρινής κατάσχεσης των κερδών της ακίνητης περιουσίας, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες Danube Foods Group BV από το Άμστερνταμ και Clates Holding BV, απαγορεύθηκε να αποσύρουν τα μερίδιά τους από τις εταιρείες Bambi Banat AD Beograd, Zabavni Park za Decu i Omladinu Bambi Park και AD Imlek.

Οι άλλες εταιρείες που καλύπτονται από την απόφαση είναι οι Mlekara Subotica AD, Knjaz Milos AD, Knjaz Milos-Natura Batajnica, Belosavac 2001 DOO Smederevska Palanka και Sekopak Beograd.

Επίσης, η απόφαση προβλέπει ότι, το προσωρινό μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ έως ότου το δικαστήριο αποφασίσει διαφορετικά, ή μέχρι το τελικό συμπέρασμα της δίκης σχετικά με το αίτημα του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιτευχθεί.