Χτύπημα σε ευρωπαϊκά σιδηροδρομικά δίκτυα σχεδιάζει η Αλ Κάιντα

Οι αρχές της Γερμανίας αποφάσισαν να εντίνουν τα μέτρα ασφαλείας στο σιδηροδρομικό σύστημα της χώρας, μετά από σημερινό δημοσίευμα-προειδοποιήση της εφημερίδας Bild, ότι η  Αλ Κάιντα σχεδιάζει επιθέσεις σε τρένα υψηλής ταχύτητας στην Ευρώπη.

Όπως γράφει η εφημερίδα, πηγή των πληροφοριών είναι η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), η οποία έχει υποκλέψει τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ ανώτερων στελεχών της Αλ Κάιντα.

Σύμφωνα πάντως με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Eσωτερικών, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δεν διαθέτουν αντίστοιχες πληροφορίες για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις σε σιδηροδρομικά δίκτυα υψηλής ταχύτητας, αμαξοστοιχίες ή σταθμούς στην Ευρώπη - όπως γράφει η BILD- και η κατάσταση της ασφάλειας στη Γερμανία δεν έχει αλλάξει, καθώς τέτοιου είδους "απειλές" είνια συχνό φαινόμενο. 

Ωστόσο, προληπτικά, ελήφθησαν περαιτέρω μέτρα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.

Εδώ και εβδομάδες, η NSA βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής στην γερμανική κοινή γνώμη, καθώς πιθανολογείται ότι στο παρελθόν συστηματικά παρακολουθούσε τα δίκτυα τηλεπικοινωνιών στη χώρα, σε συνεργασία με τις κρατικές μυστικές υπηρεσίες. Ενα από τα λίγα γερμανικά μέσα ενημέρωσης που δείχνει κατανόηση για την NSA,  είναι η BILD.