Έκλεψαν το αναπηρικό αμαξίδιο του Φιλίπ Κρουαζόν

Έκκληση στους κλέφτες που του πήραν το ειδικά κατασκευασμένο αναπηρικό καροτσάκι του,  απηύθυνε σήμερα ο Φιλίπ Κρουαζόν, ο διάσημος Γάλλος που - αν και ακρωτηριασμένος και στα τέσσερα άκρα- κατάφερε να διασχίσει κολυμπώντας τη Μάγχη το  2010, προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση.

"Δεν έκλεψαν μόνο το καροτσάκι, μου στέρησαν την αυτονομία μου" είπε ο Κρουαζόν, ο οποίος έχασε τα χέρια και τα πόδια του το 1994, σε ηλικία 26 ετών, όταν υπέστη ηλεκτροπληξία.

Η κλοπή έγινε ενώ ο Γάλλος κολυμβητής και η οικογένειά του βρίσκονταν σε ένα σπίτι στη βόρεια Γαλλία. Οι δράστες έκλεψαν ένα τρέιλερ που ήταν σταθμευμένο απ' έξω και μέσα σε αυτό υπήρχε το ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο του Κρουαζόν, η αξία του οποίου ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

"Κρατήστε το τρέιλερ ως δώρο, αφού αυτό φαίνεται ότι θέλατε, αλλά δώστε μου πίσω το αμαξίδιο" είπε ο κολυμβητής, απευθυνόμενος στους κλέφτες μέσω του καναλιού France 3. 

Ο Κρουαζόν έχει επίσης διασχίσει κολυμπώντας τα στενά του Γιβραλτάρ, μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκου, καθώς και τον Κόλπο της Άκαμπα που χωρίζει την Αίγυπτο από την Ιορδανία.