Θεατράλε εμφάνιση του Μπερλουσκόνι στους οπαδούς του

Ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, γνέφει συγκινημένος στους υποστηρικτές  του που συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι το του στο κέντρο της Ρώμης, καθώς η φίλη του Φραντσέσκα Πασκάλ, παρακολουθεί με άγρυπνο βλέμμα (φωτ).

"Πρέπει να σας πως, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, ότι είμαι αθώος", είπε ο... επικοινωνιακός Καβαλιέρε στους χιλιάδες  οπαδούς του, που έφτασαν στην οδό Πλεμπισίτο της Ρώμης με πούλμαν από όλη την Ιταλία, για να διαμαρτυρηθούν για την "άδικη" καταδίκη του για την υπόθεση φοροδιαφυγής. 

Με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπο του, ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι "είναι ευγνώμων προς όλους όσοι τον στηρίζουν σήμερα, διότι μετέτρεψαν την αγωνία και τον πόνο του σε αγάπη" ενώ υποσχέθηκε στο πλήθος που τον επευφημούσε ότι, παρά τις αδικίες και το κυνηγητό της δικαιοσύνης "είμαι εδώ, μένω εδώ, δεν το βάζω κάτω".

Με ύφος πολιτικής ευγενούς άμυλας ωστόσο, ο Καβαλιέρε είπε ότι κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα πρέπει να συνεχίσει το έργο της για να εγκρίνει, μαζί με το κοινοβούλιο, τα αναγκαία μέτρα οικονομικής πολιτικής , για το καλό της χώρας.  

Πάντως, όλοι σχεδόν οι 25.000 διαδηλωτές κρατούσαν σημαία της Φόρτσα Ιτάλια, του κόμματος που ο Μπερλουσκόνι σκοπεύει να επανιδρύσει επίσημα τον Σεπτέμβριο, και με το οποίο είχε εμφανιστεί στην πολιτική πριν από δεκαεννέα χρόνια, το 1994.