Μήνυση από τον καπετάνιο του Costa Concordia

Μήνυση, με την οποία ζητά την επαναπρόσληψή του αλλά και την καταβολή δεδουλευμένων, έκανε ο καπετάνιος του Costa Concordia, Φραντσέσκο Σκετίνο. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου τον απέλυσε μετά το τραγικό ναυάγιο, που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.  

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, ο Σκετίνο εκτιμά ότι αντέδρασε όπως προβλέπεται, κατά την ώρα του τραγικού συμβάντος.  Για το λόγο αυτόν, προσέφυγε μέσω των δικηγόρων του σε δικαστήριο εργατικών διαφορών, ζητώντας να επαναπροσληφθεί και διεκδικώντας δεδουλευμένα.

Η Costa Crociere, πλοικτήτρια του Costa Concordia, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της προς το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι απέλυσε το Σκετίνο μετά την ολοκλήρωση "πειθαρχικής διαδικασίας", προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή "συνάδει με τους ισχύοντες νόμους και τις ισχύουσες συμφωνίες".

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο Σκετίνο ήταν εκείνος που ευθυνόταν αποκλειστικά για  την πρόσκρουσή του πλοίου σε βράχο και πως ήταν από τους πρώτους που το εγκατέλειψαν.

Ο Σκετίνο δικάζεται στην Ιταλία για ανθρωποκτονία, πρόκληση ναυαγίου και εγκατάλειψη πλοίου και πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στο Γκροσέτο στις 15 Οκτωβρίου, οπότε και θα συζητηθεί η έκθεση εμπειρογνωμόνων για τα αίτια της ναυτικής τραγωδίας.