Μετωπική σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Σε 35 ανέρχονται οι τραυματίες από την συγκρουση δύο τρένων που συνέβη πριν λίγες ώρες στην Ελβετία, ενώ επιβεβαιώθηκε από τις αρχές ότι νεκρός είναι ο μηχανοδηγός του ενός από τα δύο τρένα.

Το άψυχο σώμα του οδηγού βρέθηκε στο θάλαμο των μηχανοδηγών και οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν στις 1.30 το πρωί τοπική ώρα (2.30 ώρα Ελλάδος), αφού πρώτα χρειάστηκε να διαχωρίσουν τις δύο μηχανές των τρένων, καθώς η μια είχε σφηνωθεί στην άλλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει νεκροψία.

Οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Γκρανζ πρε Μαρνάν, στο καντόνι του Βο, και τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν αδιευκρίνιστα. Οι αμαξοστοιχίες κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση, ενώ αναμενόταν να διασταυρωθούν στο ύψος του σταθμού του Γκρανζ πρε Μαρνάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ομοσπονδιακών Σιδηροδρόμων που μετέβη στον τόπο του δυστυχήματος. Κατά τη σύγκρουση οι μπροστινές πλευρές των τρένων συνετρίβησαν και ορισμένα σημεία τους σφηνώθηκαν στην άλλη αμαξοστοιχία.

Όλη τη νύχτα εργάζονταν οι πυροσβέστες για να απελευθερώσουν τη σιδηροδρομική γραμμή με την βοήθεια γερανού ανυψωτικής ικανότητας 200 τόννων, ενώ η γραμμή που έκλεισε μετά το δυστύχημα θα μείνει και σήμερα κλειστή καθώς δεν μπορεί επί του παρόντος στο σημείο αυτό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα, την οποία διενεργεί η SESA, η ελβετική επιτροπή ερευνών για τα ατυχήματα και η χωροφυλακή, για να καθοριστούν τα αίτια της σύγκρουσης.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο δυστύχημα σε μέσο μεταφοράς που σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη, μετά τον εκτροχιασμό τρένου με τους 80 νεκρούς στην Ισπανία και το δυστύχημα με πούλμαν χθες τη νύχτα στην Ιταλία με τους 39 νεκρούς.