Και το όνομα αυτού… Γεώργιος!

George Alexander Louis (Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος) θα ονομάσουν τον γιο τους ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ όπως ανακοίνωσε πριν λίγο το Kensington Palace.

Ο γιος του Ουίλιαμ και της Κέητ- τρίτος στη σειρά διαδοχής του θρόνου- θα είναι γνωστός ως Αυτού Βασιλική Υψηλότητα, Πρίγκιπας Γεώργιος του Κέμπριτζ.

Η ανακοίνωση του ονόματος του μωρού, δύο μόλις ημέρες μετά τη γέννησή του, έπιασε "στον ύπνο" τα μέσα ενημέρωσης καθώς δεν αναμενόταν πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Το όνομα του πρίγκιπα Κάρολου ανακοινώθηκε στον λαό ένα μήνα μετά τη γέννηση του (το 1948) ενώ, οι φαν της βρετανικής βασιλικής οικογένειας περίμεναν μία εβδομάδα για να μάθουν το όνομα του Ουίλιαμ (το 1982).

Η Δούκισσα, αφού πέρασε τη νύχτα στο Kensington Palace και το πρωί δέχθηκε την επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ για αν δει το δισέγγονό της, αναχώρησε για το πατρικό της στο  Berkshire. H Κέιτ θα σπάσει την παράδοση και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα δεν θα τους περάσει στο παλάτι αλλά στο πατρικό της σπίτι για να έχει τη βοήθεια της μητέρας της. 

Κατά τα άλλα- και σύμφωνα με το πρωτόκολο- ο Γεώργιος Αλέξανδρος Λουδοβίκος θα βαπτιστεί όπως προβλέπει η Αγγλικανική Εκκλησία, της οποίας μια ημέρα θα κληθεί να τεθεί επικεφαλής.

Ο Ουίλιαμ είχε βαπτιστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι στην αίθουσα μουσικής των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, σε νερό από τον Ιορδάνη ποταμό μέσα σε μια περίτεχνη ασημένια κολυμβήθρα, την οποία χρησιμοποιεί επί πολλές γενεές η βασιλική οικογένεια.

Τα βασιλικά βρέφη έχουν γενικά πέντε ή έξι νονούς. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο αδελφός του Ουίλιαμ όπως και η Πίπα και ο Τζέιμς, τα αδέλφια της Κέιτ, είναι όλοι τους υποψήφιοι.

Ο 31 ετών δούκας αναμένεται να πάρει δύο εβδομάδες άδεια πατρότητας από την εργασία του ως πιλότος αεροσκαφών έρευνας και διάσωσης της πολεμικής αεροπορίας στη βόρεια Ουαλία, ενώ παραμένει άγνωστο πόσο χρόνο η Κέιτ θα είναι εκτός των βασιλικών της υποχρεώσεων.