Τι γονείς θα είναι ο Ουίλιαμ και η Κέιτ

Το βασιλικό μωρό της Βρετανίας έγινε διάσημο πριν ακόμα γεννηθεί. Ο τρίτος κατά σειρά διάδοχος του θρόνου έχει ήδη συγκεντρώσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Τι γονείς θα είναι όμως ο Ουίλιαμ και η Κέιτ; Αναγκαστικά πιο σύγχρονοι, ενώ θα τηρούν λιγότερο πιστά το βασιλικό πρωτόκολλο, απαντούν οι ειδικοί.

Ο Ουίλιαμ, όπως και ο πατέρας του πρίγκιπας Κάρολος, ήταν εκεί όταν γεννήθηκε το παιδί του. Τα προηγούμενα χρόνια όμως δεν ήταν έτσι. Ο πρίγκηπας Φίλιππος έπαιζε σκουός όταν ήρθε στον κόσμο ο πρίγκηπας Κάρολος. Συνεπώς, ο πατέρας δεν είχε άμεση εμπλοκή στην διαδικασία του τοκετού.

"Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ όμως είναι ένα μοντέρνο ζευγάρι. Ο Ουίλιαμ θα πάρει για μερικές εβδομάδες άδεια πατρότητας. Η Κέιτ νομίζω ότι θα έχει το ρόλο της μητέρας που θα βρίσκεται κοντά στο παιδί της. Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου οι νταντάδες είχαν κυρίαρχο ρόλο στην ανατροφή του παιδιού", δήλωσε στο Euronews η ιστορικός Άννα Ουάιτλοκ.

Η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν η πρώτη που θέλησε να σπάσει το πρωτόκολλο στην ανατροφή των παιδιών. Ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά της και να τους αφιερώνει πολύ χρόνο.

Η Κέιτ Μίντλετον προέρχεται από μια ευκατάστατη οικογένεια, αλλά αναμένεται να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα με την Νταϊάνα.

Όπως αναφέρει η Άννα Ουάιτλοκ: "Νομίζω ότι οι προσδοκίες της Κέιτ, είναι το παιδί να μεγαλώσει σε φυσιολογικά πλαίσια. Θα είναι λοιπόν εξαιρετικά δύσκολο για εκείνη να ισορροπήσει ανάμεσα στη μητέρα που θέλει να προστατέψει το παιδί της και την εκπλήρωση του καθήκοντός της. Νομίζω ότι σε αυτό το σημείο θα υπάρξουν εντάσεις".

Η προστασία της οικογενειακής ζωής από τα αδηφάγα μέσα ενημέρωσης είναι μια πρόκληση για τους γονείς. Ακόμα και αν το παιδί αργήσει αρκετά να ανέβει στον βρετανικό θρόνο, τα φώτα της δημοσιότητας θα το ακολουθούν σε κάθε του κίνηση. Το στοίχημα για την Κέιτ και τον Ουίλιαμ είναι η διαχείριση της δημόσιας εικόνας.

Σύμφωνα με την Ουάιτλοκ, προφανώς και πρόκειται για τη νέα γενιά της μοναρχίας.

"Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι από εμάς δεν θα δούμε αυτό το παιδί να γίνεται μονάρχης, γιατί αυτό προβλέπεται να γίνει στο μακρινό μέλλον. Το ζεύγος Ουίλιαμ και Κέιτ αλλά και το παιδί τους θα βρίσκονται μονίμως στην επικαιρότητα. Η δημόσια εικόνα τους θα είναι η εικόνα της μοναρχίας στη Βρετανία η οποία θα κάνει τον γύρο του κόσμου".