Τα sms που “καίνε” τον Ραχόι

Ίσως την δυσκολότερη στιγμή της πολιτικής του καριέρας περνά ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάννο Ραχόι. 

Παρά τα απανωτά οικονομικά σκάνδαλα που συγκλονίζουν την κυβέρνησή του και την αυξανόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια εξαιτίας της λιτότητας που επέβαλλε στη χώρα, ο Ραχόι βρίσκεται αντιμέτωπος ακόμα και με πιθανή παραίτηση, εξαιτίας της προσωπικής του εμπλοκής στα "μαύρα ταμεία" του Λαϊκού Κόμματος

Την Κυριακή, η ισπανική εφημερίδα El Mundo, δημοσίευσε την εικόνα μίας οθόνης κινητού τηλεφώνου στην οποία είναι αναγνώσιμος ένας κατάλογος μηνυμάτων, που υποστηρίζεται ότι έχουν ανταλλαγεί μεταξύ του Ραχόι και του πρώην ταμία του ΡΡ Λούις Μπάρθενας, ο οποίος από τις 27 Ιουνίου βρίσκεται προφυλακισμένος για φοροδιαφυγή, απάτη, δωροδοκία και άλλα αδικήματα.

"Λουΐς, το κατανοώ, δείξε δύναμη. Τίποτα δεν είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ηρέμησε. Θα σου τηλεφωνήσω αύριο. Σε φιλώ", αναφέρεται ενδεικτικά σε ένα από τα επίμαχα μηνύματα, που αποδίδεται στον Ραχόι με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου.

Τα μηνύματα που δημοσιεύει η εφημερίδα ξεκινούν από τον Μάιο του 2011 και καταλήγουν στον Μάρτιο του 2013 και σύμφωνα με την El Mundo, δείχνουν πως ο "Μαριάνο Ραχόι διατηρούσε άμεση και αδιάλειπτη επαφή" με τον Μπάρθενας και του "ζητούσε να αρνηθεί την ύπαρξη μυστικών λογιστικών βιβλίων και συμπληρωματικές πληρωμές" μελών του ΡΡ.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για τα γραπτά μηνύματα υποστήριξης προς τον υπόδικο ταμία του Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας, την ώρα που η αντιπολίτευση ζητά πλέον επιτακτικά την παραίτηση Ραχόι.