Επτά χρόνια φυλάκιση και στέρηση εκλέγεσθαι για τον Μπερλουσκόνι

Επτά χρόνια φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων (και φυσικά του εκλέγεσθαι) επιβάλλει το δικαστήριο του Μιλάνου στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την περίφημη υπόθεση Rubygate, για την υπόθεση δηλαδή πορνείας με ανήλικη. Ο δικηγόρος του "Καβαλιέρε" θα κάνει έφεση, η άσκηση της οποίας αναμένεται να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Αν ο Μπερλουσκόνι δε δικαιωθεί ούτε σε δεύτερο βαθμό, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος της πολυετούς καριέρας του στην πολιτική, η οποία έχει σημαδέψει τα πολιτικά πράγματα της Ιταλίας επί δύο και πλέον δεκαετίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Καβαλιέρε δεν έχει αυτή τη στιγμή κάποιο επίσημο πόστο στην ιταλική κυβέρνηση, αν και εξακολουθεί να έχει επιρροή στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Τα πρώτα σχόλια από τον ιταλικό Τύπο κάνουν πάντως λόγο για μία "σκληρή" απόφαση.

"Σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου"

"Στην Ιταλία σήμερα πέθανε το κράτος δικαίου", δήλωσε ο κεντροδεξιός βουλευτής Φαμπρίτσιο Τσικίτο, σχολιάζοντας την απόφαση του δικαστηρίου του Μιλάνου για τον Μπερλουσκόνι. "Οι δικαστές ενοχοποίησαν τα εννέα εκατομμύρια Ιταλών που ψήφισαν τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θυμίζει αποφάσεις στρατοδικείων", πρόσθεσε ο Τσικίτο.

"Πρόκειται για εξωπραγματική ετυμηγορία, αλλά κατά κάποιο τρόπο την αναμέναμε", σχολίασε ο συνήγορος υπεράσπισης του Καβαλιέρε, Νικολό Γκεντίνι.

Αργότερα, είναι πιθανό να εκδοθεί γραπτό ανακοινωθέν του ίδιου του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο οποίο αναμένεται να χρησιμοποιήσει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Έξω από το δικαστήριο του Μιλάνου συγκεντρώθηκαν μέλη του κινήματος Πέντε Αστέρων που αμφισβήτησαν ηχηρά την Ντανιέλα Σαντανκέ, από τις στενότερες συνεργάτιδες του Μπερλουσκόνι, η οποία χαρακτήρισε "ντροπή" την απόφαση των δικαστών.

Μπερλουσκόνι: Είμαι απολύτως αθώος

Ανακοίνωση για τη σημερινή του καταδίκη σε επταετή κάθειρξη και εφ' όρου ζωής στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το σκάνδαλο Rubygate εξέδωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τονίζοντας ότι είναι απολύτως αθώος και δε θα εγκαταλείψει τη μάχη.