Όταν η Μέρκελ ανακάλυψε τη… νέα άγνωστη γη του Ίντερνετ

Όταν το εκστόμιζε, σίγουρα δεν φανταζόταν τα σχόλια που θα ακολουθήσουν! " Το Διαδίκτυο είναι για όλους μας μία άγνωστη γη", είπε η Άνγκελα Μέρκελ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Μπαράκ Ομπάμα στο Βερολίνο.

Τη δήλωση της ακολούθησε μπαράζ... κελαηδισμάτων που καλωσόριζαν τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Τwitter και το διαδίκτυο, "τη νέα γη που υπάρχει εδώ και δεκαετίες".

Η Άνγκελα Μέρκελ χρησιμοποίησε τον όρο "Neuland" που στα γερμανικά μπορεί να μεταφραστεί ως "νέα γη" αλλά και "νέα χώρα". O θαυμαστός νέος κόσμος του twitter έβαλε μία δίεση μπροστά, και έτσι γεννήθηκε το δεύτερο δημοφιλέστερο hashtag στο γερμανικό twitter από το μεσημέρι της Τετάρτης (μετά το #obamainberlin).

"Τι θα γίνει αν σταματήσουν την Μέρκελ στο Neuland και δεν έχει να δείξει δίπλωμα οδήγησης ίντερνετ" γράφει περιπαικτικά ένας χρήστης ενώ άλλοι σχολιάζουν "μία νέα εποχή γεννήθηκε, το Ίντερνετ έφτασε στη Γερμανία" και "βρήκα το Neuland, είναι δίπλα στο Αμβούργο".

Οι πειραγμένες φωτογραφίες δεν έλειψαν. Σε μία αρκετά διαδεδομένη, η Μέρκελ κοιτά έξω από το αεροσκάφος και στο ένα παράθυρο είναι η αναρτημένη φωτογραφία μία γάτας: "Καλώς όρισες στο Neuland, γύρνα πίσω τώρα", της λέει. Σε μία άλλη, στο χάρτη της Ευρώπης προστίθεται μία μαύρη έκταση (βορειοδυτικά της Γερμανίας) με το όνομα "Ίντερνετ".