Έχασε τα πόδια του δύο φορές

Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο στον οποίο μεταμοσχεύτηκαν δύο πόδια, χρειάσθηκε να ακρωτηριασθεί και η είδηση έχει προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως εξαιτίας της...ατυχίας του ασθενούς.  

Τον Ιούλιο του 2011 , ένας 20χρονος άνδρας στην Ισπανία που είχε ακρωτηριασθεί και στα δύο πόδια, υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση, για την οποία είχε ανακοινωθεί πως ήταν η πρώτη στον κόσμο. 

Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, ο ασθενής  αναγκάστηκε να υποβληθεί ξανά σε ακρωτηριασμό και να ξαναχάσει τα  μεταμοσχευμένα πόδια του,  επειδή υπέφερε από επιπλοκές "εξαιτίας μιας ασθένειας η οποία δεν συνδεόταν με τη μεταμόσχευση", όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο της Βαλένθια.  

Ο ασθενής "αναγκάσθηκε να σταματήσει τη θεραπεία κατά της απόρριψης των μοσχευμάτων, την οποία είχε ανάγκη", επειδή αυτή προκάλεσε επιπλοκές σε θεραπεία την οποία είχε ανάγκη για την αντιμετώπιση της ασθένειάς του, εξήγησαν οι αρμόδιοι γιατροί του νοσοκομείου Λα Φε .

"Σ' αυτές τις περιπτώσεις, το πρωτόκολλο υποδεικνύει πως, αν το μεταμοσχευθέν όργανο δεν είναι ένα ζωτικό όργανο, πρέπει να αφαιρείται από τον ασθενή ώστε να μπορέσει αυτός να υποβληθεί σε θεραπεία για τη νόσο που εμφανίζεται ως η σοβαρότερη και πιο επείγουσα", διευκρινίζει το νοσοκομείο.