Βρετανία: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας σε μουσουλμανικά κτίρια

Περιπολίες επί 24ωρης βάσης πραγματοποιούνται σε μουσουλμανικά κτίρια και τοποθεσίες στο Λονδίνο μετά από δύο ύποπτες πυρκαγιές σε ένα ισλαμικό κοινοτικό κέντρο και σε ένα μουσουλμανικό σχολείο την περασμένη εβδομάδα. 

Ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας σερ Μπέρναρντ Χόγκαν-Χόου δήλωσε ότι κρίθηκε σκόπιμο να υπάρχει αυξημένη αστυνομική παρουσία σε επιλεγμένα σημεία, ώστε να αποτραπούν επιθέσεις εκδίκησης που συνδέονται με τη δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι στο Γούλιτς του Λονδίνου, στις 22 Μαΐου. 

Το Σάββατο σχεδόν 130 μουσουλμάνοι μαθητές χρειάστηκε να εκκενώσουν το σχολείο τους στο Τσίζλχερστ του νοτιοανατολικού Λονδίνου, όταν προκλήθηκε πυρκαγιά για την οποία τέσσερις νεαροί έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι εμπρησμού. Το περιστατικό ακολούθησε την καταστροφή ενός κοινοτικού κέντρου στο Μάσγουελ Χιλ του βορείου Λονδίνου την Τετάρτη, επίσης από φωτιά. Το κέντρο χρησιμοποιούταν κυρίως από μουσουλμάνους μαθητές μετά το σχολείο. 

Εν τω μεταξύ, έξι νεαροί Βρετανοί μουσουλμάνοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης έως και 19,5 ετών έκαστος για το σχεδιασμό βομβιστικής επίθεσης κατά διαδήλωσης της ακροδεξιάς Αγγλικής Λίγκας Άμυνας (EDL) πέρυσι τον Ιούνιο στο Ντιούσμπερι της ΒΑ Αγγλίας. Οι επίδοξοι δράστες φέροντες τα εκρηκτικά έφτασαν στην περιοχή της διαδήλωσης καθυστερημένοι, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες που αποτελούσαν το στόχο τους να έχουν διαλυθεί. 

Συνελήφθησαν λίγο αργότερα τυχαία, όταν η τροχαία σταμάτησε το αυτοκίνητό τους για έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν ανανεωμένη ασφάλεια.