Κέιμπριτζ: Σοκ από τεστ με θέμα σαδομαζοχιστικά βασανιστήρια

Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία το θέμα εξετάσεων, που τέθηκε από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στους φοιτητές του, με σαφείς αναφορές σε σεξουαλικά παιχνίδια, βασανιστήρια και βιασμούς ανδρών. 

Περίπου 200 φοιτητές του Νομικού Τμήματος πήραν το Σάββατο έκπληκτοι το θέμα του διαγωνίσματος, το οποίο αφορούσε μια τελετή μύησης σε μια φανταστική αδελφότητα κατανάλωσης αλκοόλ και στο οποίο περιγράφονταν με ωμότητα διάφορες σεξουαλικές επιθέσεις. 

Η εκφώνηση του θέματος ήταν: "Η Σάντρα είναι πρόεδρος της Vizards, μιας πανεπιστημιακής αδελφότητας υπέρ της κατανάλωσης αλκοόλ, και διοργανώνει μια τελετή μύησης νέων μελών.

Κάποια στιγμή, μεθυσμένα, τα μέλη της αδελφότητας σχηματίζουν έναν κύκλο γύρω από τον Μπίλυ, τον Γκίλμπερτ και τον Ρίτσαρντ, τους τρεις νέους φοιτητές, που πρόκειται να μπουν στην αδελφότητα".

Το ερώτημα περιέγραφε στη συνέχεια τρεις τελετές, στις οποίες ένας φοιτητής, με δεμένα τα μάτια, δέχεται στοματικό σεξ από έναν άλλον άνδρα, ένας άλλος κακοποιείται σεξουαλικά με ένα μπουκάλι και ένα τρίτος αναγκάζεται να ξυρίσει την ηβική του περιοχή και στη συνέχεια πεθαίνει από μόλυνση ! 

Μέσα από αυτό το υποθετικό σενάριο, οι φοιτητές κλήθηκαν να απαντήσουν ποια και πόσα τυχόν αδικήματα μπορεί να έχουν διαπραχθεί κατά τη διάρκεια της τελετής μύησης της αδελφότητας. 

 

Μόλις βγήκαν από την αίθουσα, δεκάδες φοιτητές εξέφρασαν την αγανάκτηση τους στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης με περιγραφές του θέματος  ως "τρομακτικό" και "απαράδεκτο", που διαστρεβλώνει την πραγματικότητα των φοιτητικών κοινωνιών.