Την τσάντα πάντα χιαστί και προσοχή στους τσαντάκηδες

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Αιώνια Πόλη, καθώς οι κλασικοί “τσαντάκηδες” έχουν καταντήσει πια μάστιγα.

Οι κλοπές σε βάρος των τουριστών είναι καθημερινό φαινόμενο σε όλα τα πολυσύχναστα μνημεία της Ρώμης αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κοριέρε Ντέλα Σέρα, επαγγελματίες ξεναγοί έχουν αναρτήσει σε σελίδες στο Facebook στοιχεία, με βάση τα οποία “οι κλοπές αυξήθηκαν ακόμη και στο εσωτερικό της Καπέλα Σιστίνα, στο Βατικανό, όπου συνέρχεται το Κογκλάβιο για την εκλογή του εκάστοτε Πάπα”.

Μάλιστα, πολλοί “τσαντάκηδες” δεν διστάζουν να πληρώνουν σε μόνιμη βάση το εισιτήριο εισόδου στα μουσεία του Βατικανού, το οποίο τιμάται 16 ευρώ, για να μπορούν να...ελαφρώνουν τις τσάντες των τουριστών και των ξεναγών.

Μετά το Βατικανό, η δεύτερη... πιάτσα των τσαντάκηδων είναι το Κολοσσαίο.

Το περασμένο Σάββατο η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δεκατέσσερις “τσαντάκηδες” στην περιοχή Πράτι, κοντά στο Βατικανό, σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό και στην Βία Βένετο. Παράλληλα, οι καραμπινιέροι προχώρησαν σε άλλες έντεκα συλλήψεις, σε λεωφορεία που εκτελούν δρομολόγια σε κεντρικές περιοχές της ιταλικής πρωτεύουσας.

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα του Μιλάνου “οι επιχειρήσεις αυτές πάταξης του φαινομένου θεωρούνται ανεπαρκείς και δεν αποκλείεται σύντομα να κηρυχθεί απεργία των ξεναγών της ιταλικής πρωτεύουσας, όπως συνέβη, πρόσφατα, και στο Παρίσι, στο μουσείο του Λούβρου”.