Στο σφυρί η μπλε Ferrari του Τζον Λένον

Στο σφυρί βγαίνει το πρώτο αυτοκίνητο του Άγγλου μουσικούκαι ιδρυτικού μέλους των Beatles, Τζον Λένον. Πρόκειται για μια Ferrari 330 GT coupe του 1965, η οποία θα δημοπρατηθεί στην Αγγλία τον Ιούλιο. Η τιμή έναρξης δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και τα 337.950 δολάρια, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Bonhams.

Η τιμή αγοράς της ήταν 6.500 λίρες, ενώ ο Λένον την απέκτησε σε ηλικία 24 ετών και την οδήγησε για τρία χρόνια. Το αυτοκίνητο αυτό ήταν πρώτο στη λίστα προτίμησης του διάσημου σκαθαριού, ανάμεσα σε άλλα μοντέλα υπεραυτοκινήτων της Maserati, της Aston Martin ή της Jaguar.

Η ιστορική μπλε Ferrari έφτασε στα χέρια του μεγάλου τραγουδοποιού, αμέσως μετά την απόκτηση του διπλώματος οδήγησης, το 1965, περίοδο κατά την οποία τα σκαθάρια ηχογραφούσαν το “Ticket to Ride”, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Το ιστορικό αυτοκίνητο θα πωληθεί με την αρχική πινακίδα κυκλοφορίας η οποία θα συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα που αφορούν την περίοδο που την είχε στα χέρια του ο Λένον, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1980 σε ηλικία 40 ετών.