Μπήκε φυλακή για απόπειρα δωροδοκίας καθηγητή

Σε 12 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε μεταπτυχιακός φοιτητής στη Βρετανία για δωροδοκία, επειδή προσέφερε 5.000 λίρες σε καθηγητή του για περάσει το μάθημά του.

Ο 26χρονος Γιανγκ Λι είχε, όπως αναφέρει η Guardian, πήγε να συναντήσει τον καθηγητή Άντριου Γκρέιβς με ένα γεμάτο "αντίγραφο" όπλου και τα μετρητά στην τσέπη του με την στόχο να αλλάξει το βαθμό της διατριβής του από 37% σε 40% που χρειαζόταν για να περάσει. Ο Γκρέιβς του απάντησε ότι, μπορούσε να καταθέσει νέα έκθεση, να κάνει ένσταση για το βαθμό ή να τον αποδεχθεί και να παραιτηθεί από το μάθημα.

Καμία από αυτές τις επιλογές όμως, δεν άρμοζε στο Λι, ο οποίος πρότεινε μία τέταρτη λύση. Αφήνοντας τα μετρητά πάνω στο τραπέζι, είπε "Είμαι επιχειρηματίας. Μπορείς να κρατήσεις τα χρήματα αν μου βάλεις τη βάση και δεν θα σε ενοχλήσω ξανά".

Η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο, όπου ο 26χρονος, γόνος εύπορης οικογένειας από την Κίνα, αποδέχθηκε τις κατηγορίες για δωροδοκία και κατοχή απομίμησης πυροβόλου όπλου και καταδικάστηκε σε 12 μήνες κράτηση και πρόστιμο 4.800 λιρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Λι έκλαιγε με αναφιλητά κατά την απαγγελία της ποινής του, με τους γονείς, τη γυναίκα και τα πεθερικά του παρόντες.