Πρόβα “τζενεράλε” για την κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ

Είκοσι λεπτά χρειάστηκε ο στρατιωτικός κιλλίβαντας με το φέρετρο της Σιδηράς Κυρίας για να φτάσει από τον ναό του St. Clements στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου, όπου θα τελεστεί την Τετάρτη η κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ, παρουσία της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Περισσότερα από 700 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων - ανάμεσα τους και Βετεράνοι του πολέμου στις νήσους Φόκλαντς - παρατάχθηκαν τα ξημερώματα στους δρόμους από όπου θα περάσει η πομπή, από το Αβαείο του Ουέστμινστερ μέχρι την εκκλησία του Αγίου Παύλου, του Σίτι της βρετανικής πρωτεύουσας, παίρνοντας μέρος στην πρόβα τζενεράλε της κηδείας, που έγινε στους άδειους και σκοτεινούς δρόμους του Λονδίνου.

Ο Major Chatburn Andrew, ο “χορογράφος” της παρέλασης, είπε ότι η  πρόβα "πήγε πολύ καλά" και ότι ήταν πολύ σημαντικό να ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα.

Οι πρόβες ξεκίνησαν στις 4.50 τα ξημερώματα στους σκοτεινούς δρόμους του κεντρικού Λονδίνου, με τη φρουρά της Αεροπορίας να μεταφέρει το φέρετρο πάνω σε άμαξα, ενώ μπροστά ένας ένστολος του Ναυτικού έδινε το ρυθμό με ένα τύμπανο, συνοδευόμενος από δύο έφιππους φρουρούς. Από απόσταση ακουγόταν η ορχήστρα των Φρουρών της Ουαλίας.