Διεγράφη από τους Σοσιαλιστές ο Καΐζάκ

Ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού της Γαλλίας Ζερόμ Καΐζάκ διεγράφη σήμερα από το Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS), με ομόφωνη απόφαση, μετά την αποκάλυψη ότι είχε πει ψέματα σχετικά με την ύπαρξη ενός λογαριασμού του σε ελβετική τράπεζα.

Σε ανακοίνωσή του το κόμμα τονίζει ότι ο Καϊζάκ αποπέμφθηκε επειδή "με πράξεις απαράδεκτες για έναν εκλεγμένο εκπρόσωπο της Δημοκρατίας και μέλος της κυβέρνησης, με την τήρηση ενός κρυφού λογαριασμού στο εξωτερικό και με τα ψέματά του στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, επέφερε βλάβη στο Σοσιαλιστικό Κόμμα και στις αρχές του".

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς -  ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη προκειμένου να σταματήσει τη φημολογία ότι διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα-  αποφάσισε να στραφεί δικαστικά εναντίον της Ελβετίας. 

Την ίδια ώρα, η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε σήμερα από τα μέσα ενημέρωσης να συνεργαστούν με τη δικαιοσύνη στην υπόθεση αποκάλυψης των φορολογικών παραδείσων και να παραδώσουν στις δικαστικές αρχές τα αρχεία που διαθέτουν σχετικά με τους λογαριασμούς 130 Γάλλων.