Η Ελισάβετ στην κηδεία της Θάτσερ

Η Βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β΄ και ο σύζυγος της, Δούκας του Εδιμβούργου, Φίλιππος θα παραστούν στην κηδεία της Μάργκαρετ Θάτσερ που θα γίνει στις 17 Απριλίου με όλες τις στρατιωτικές τιμές, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μπάκιγχαμ. 

Είναι η πρώτη φορά μετά τον θάνατο του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965, που η Βασίλισσα παρευρίσκεται σε κηδεία πρωθυπουργού.

Η παρουσία της βασίλισσας στην κηδεία της Θάτσερ είναι μια ένδειξη της τεράστιας επιρροής της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού της Βρετανίας στην ζωή της χώρας , έστω και αν οι δύο γυναίκες, που γεννήθηκαν με διαφορά  έξι μηνών, πιστεύεται ότι είχαν μία τελείως ψυχρή σχέση. 

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Καθεδρικό ναό του Αγιου Παύλου. Η κηδεία της Θάτσερ δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη ούτε (μετά από επιθυμία της) η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ωστόσο, θα είναι ανάλογη  της κηδείας της Βασιλομήτωρος Ελισάβετ  και της πριγκίπισσας Νταϊάνα. 

Η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' είναι συνομήλικη της Μάργκαρετ Θάτσερ (η Ελισάβετ έχει γεννηθεί επίσης το 1926, στις 21 Απριλίου). 

Η Θάτσερ διέμενε στο ξενοδοχέιο Ριτζ του Λονδίνου από τον Δεκέμβριο. Εκεί , πέθανε χθες το πρωί από εγκεφαλικό, σε ηλικία 87 ετών και η σορός μεταφέρθηκε χθες το βράδυ σε άγνωστη τοποθεσία, όπου θα παραμείνει μέχρι την κηδεία της.