Στον ανακριτή η κόρη του Χουάν Κάρλος, πριγκίπισσα Κριστίνα

Σε οικογενειακή υπόθεση εξελίσσεται -όπως ήταν αναμενόμενο-  η έρευνα για τις καταχρήσεις δημοσίου χρήματος και τα φαινόμενα διαφθοράς στα οποία εμπλέκεται ο γαμπρός του  Βασιλιά της Ισπανίας , Ινιάκι Ουνδαγαρίν .

Σήμερα, κλητεύθηκε να καταθέσει ενώπιον του ανακριτή η σύζυγος του Ουνδαγάριν και δευτερότοκη κόρη του Χουάν Κάρλος,πριγκίπισσα Κριστίνα, η οποία προστέθηκε στην λίστα με τα ενεχόμενα πρόσωπα και θα ανακριθεί για το αδίκημα της "άσκησης επιρροής".

Το όνομα της 47χρονης πριγκίπισσας - της οποίας το όνομα δεν είχε εμπλακεί έως τώρα στο παραμικρό στις έρευνες - αποκάλυψε στους δικαστές και στον Τύπο ο συνέταιρος του Ουνδαγαρίν,επίσης κατηγορούμενος Ντιέγο Τόρρες,

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελ Μούνδο, η υπεράσπιση του Τόρρες παρέδωσε στο δικαστήριο της Πάλμας της Μαγιόρκας ένα πακέτο από 30 ηλεκτρονικά μηνύματα, εκ των οποίων ορισμένα –σύμφωνα με την εφημερίδα— "περιγράφουν με λεπτομέρειες πως ο δούκας εξηγούσε στη σύζυγό του τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νόος, δεδομένου ότι αυτή ανήκε στο ΔΣ του".

Η δικαστική αυτή εξέλιξη αποτελεί το πιο εντυπωσιακό επεισόδιο του σκανδάλου, το οποίο άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του 2011 και έχει κηλιδώσει ανεπανόρθωτα την εικόνα της μοναρχίας του Οίκου των Βουρβόνων.

Ο Ουνδαγαρίν κατηγορείται πως διασπάθισε πολλά εκατ. ευρώ από δημόσια κονδύλια μέσω του Ινστιτούτου αυτού, μίας εταιρείας για την εξυπηρέτηση μεγιστάνων, του οποίου προήδρευσε από το 2004 έως το 2006.