Επιμένει στην άρνηση συνεργασίας με τον “τοξικό” Μπερλουσκόνι η κεντροαριστερά

Ο ηγέτης της Ιταλικής κεντροαριστεράς , Πιερλουίτζι Μπερσάνι, επανέλαβε σήμερα την άρνησή του να “συμμαχήσει” πολιτικά με   τον κεντροδεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λέγοντας  ότι μια διακομματική κυβέρνηση δεν θα είναι αξιόπιστη. 

Ο Μπερσάνι είπε χαρακτηριστικά ότι το λεγόμενο "governissimo", με την συμμετοχή της κεντροαριστεράς, του μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας (PDL) , και του κεντρώου κόμματος   και Επιλογή Πολιτών του Μάριο Μόντι , "θα ήταν κατά τη γνώμη μας η λάθος λύση για τις ανάγκες της χώρας".

Ο Μπερσάνι απέρριψε  ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον Μπερλουσκόνι, εξηγώντας πως "θα οδηγούσε σε ξεκάθαρη παράλυση, κάτι που αποδεικνύεται και από την έκβαση  της εμπειρίας της κυβέρνησης Μόντι".

Ο κεντροαριστερός Μπερσάνι απέρριψε επίσης την έκκληση της κεντροδεξιάς για νέες εκλογές καθώς και το αίτημα της να επιλέξει  τον διάδοχο του  Πρόεδρου Ναπολιτάνο , του οποίου η θητεία λήγει τον Μάιο.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το PDL,  έχει επανειλημμένα καλέσει  την κεντρο-αριστερά για να σχηματίσουν μαζί κυβέρνηση συνασπισμού, αλλά ο Καβαλιέρε θεωρείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους “τοξικός”, γιαυτό και αποφεύγουν μια συνεργασία μαζί του.  

"Είμαι πρόθυμος να συναντήσω τον Μπερλουσκόνι—αλλά όχι στις βίλες του, μέσα στο θεσμικό πλαίσιο" είπε χαρακτηριστικά ο
επικεφαλής της κεντροαριστερής συμμαχίας.

Παράλληλα, σε συνέντευξη τύπου, ο Μπερσάνι επανέλαβε τις προτάσεις του για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας, "με τις αναγκαίες για την χώρα οικονομικές και θεσμικές μεταρρυθμίσεις".

«Δεν σας κρύβω ότι η οικονομική και κοινωνική  κατάσταση με ανησυχεί  πολύ, αλλά δεν είμαι απαισιόδοξος», δήλωσε ο κεντραριστερός ηγέτης.