“Πουτ… πατέρες της πολιτικής”: πολιτικός… λόγος από το Μπέπε Γκρίλο

Αναπόφευκτες είναι – όπως όλα δείχνουν πλέον- οι νέες εκλογές στην Ιταλία και ο πολιτικός... λόγος των πρωταγωνιστών αυτού του πολιτικού θρίλερ “ανυψώνεται” σε άλλα επίπεδα.

Μέσω του blog του, που τον ανέδειξε πρωταγωνιστή αυτής της πολιτικής κούρσας, ο Μπέπε Γκρίλο επιτίθεται στους πολιτικούς του αντιπάλους με οξύτατα... πολιτικά επιχειρήματα.

“ Πουτανιάρηδες πατέρες της πολιτικής” χαρακτηρίζει τους Μπερσάνι, Ντ'Αλέμα, Μπερλουσκόνι και Μόντι. “Κλαίγονται και μας γαμ... με τις καθημερινές τους εκκλήσεις για κυβερνησιμότητα” αναφέρει ο Γκρίλο στο blog του λίγες ώρες μετά την παντελώς άκαρπη συνάντηση που είχε ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Κινήματος 5 Αστέρων.

Οι εκπρόσωποι του Κινήματος διαμήνυσαν πως δεν προτίθενται να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε καμία κυβέρνηση και πως θα ψηφίζουν μέτρα μόνον εφόσον συμφωνούν με το πρόγραμμά τους.

ΟΜπέπε Γκρίλο χρησιμοποιώντας τα γνωστά... γαλλικά του κατά των Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Μάριο Μόντι και Μάσιμο Ντ'Αλέμα τους κατηγορεί ότι κυβέρνησαν επί 20 σε βάρος σε βάρος γιων αγνώστου πατρός. “Τα παιδιά του ΝΝ” γράφει ο Γκρίλο στον τίτλο του άρθρου του, από το λατινικό “Nomen nescio” (αγνώστου ονόματος”).

“Τους βαρύνει η μεγαλύτερη ευθύνη για τη μεγάλη ληστεία με θύματα τις νέες γενιές” αναφέρει ο Γκρίλο.