Ο Μπρέιβικ δεν θα παραστεί στην κηδεία της μητέρας του

Ο Νορβηγός κατά συρροήν δολοφόνος Άντερς Μπρέιβικ – ο "μακελάρης του Όσλο" όπως είναι γνωστός-  δεν θα παραστεί στην κηδεία της μητέρας του, ανακοίνωσαν σήμερα  οι υπάλληλοι των φυλακών όπου κρατείται για την δολοφονία 77 ανθρώπων το 2011.

Ο Μπρέιβικ ζήτησε να παραστεί στην κηδεία της μητέρας του  Behring Wenche, η οποία πέθανε την Παρασκευή και ήταν ο μόνος άνθρωπος που βρισκόταν κοντά στο γιο της . Μάλιστα, νωρίτερα μέσα στον μήνα τον είχε επισκεφθεί στην φυλακή.

Οι αρχές απέρριψαν το αίτημα του, κρίνοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνο να βγει από την απομόνωση όπου κρατείται έστω και για λίγες ώρες, ενώ θα ήταν προκλητικό απέναντι στο κοινό αίσθημα.

Η Νορβηγία συγκλονίστηκε τον Ιούλιο του 2011 όταν ο ακροδεξιός φανατικός – σε έναν φανταστικό πόλεμο κατά του Ισλάμ-  σκότωσε 77  άτομα σε βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην συνέχεια με επίθεση στο νησί Ουτόγια, όπου διεξαγόταν συνέδριο της νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκιση - η ανώτατη ποινή στη Νορβηγία- αλλά πιθανότατα θα παραμείνει στην φυλακή για πάντα, καθώς στο τέλος κάθε ποινής οι ειδικές επιτροπές  αποφασίζουν εάν πρέπει να επαναληφθεί η ποινή ή ο ένοχος μπορεί πλέον να αποφυλακιστεί.