Διαδήλωση συμπαράστασης ΑΚΕΛ κατά του ευρώ και υπέρ Αναστασιάδη

Εκδήλωση πραγματοποίησε έξω από το Σπίτι της Ευρώπης και την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, το ΑΚΕΛ.

Στο χώρο συνέρρευσαν κατά εκατοντάδες οπαδοί του ΑΚΕΛ και άλλοι Κύπριοι για να στηρίξουν τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, ιδιαίτερα μετά από την αντίδρασή του με την απειλή παραίτησης ενώπιον της Κριστίν Λαγκάρντ και των απαιτήσεων του ΔΝΤ.

Οι εκατοντάδες διαδηλωτές κρατούσαν πανό που ανέγραφαν "Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε", "Οι πολιτικές της Τρόικας καταστρέφουν το μέλλον της νέας γενιάς", "Όχι στο μνημόνιο", "Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα λάθη των τραπεζών", "Δημοψήφισμα τώρα. Έξω από το ευρώ", "Κάτω τα χέρια από την Κύπρο", "Όχι στο 4ο Ράιχ".

Φώναζαν συνθήματα όπως "Ο λαός δεν χρωστά, δεν πληρώνει, δεν πουλά", «Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλι", "Ανεξαρτησία, λευτεριά, δημοκρατία", "Ελλάδα – Κύπρος – Ισπανία: την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία", "Όχι στην Ευρώπη".

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης ανέφερε ότι με τη σημερινή συγκέντρωση μεταξύ άλλων θέλουν να στείλουν μήνυμα ενίσχυσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, με μία προϋπόθεση ότι θα υπερασπιστεί σθεναρά τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και τα εθνικά συμφέροντα.

Σημείωσε επίσης ότι ο κυπριακός λαός έχει δείξει ότι είναι έτοιμος να υποστεί θυσίες, η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστεί θυσίες, μ’ ένα μόνο όρο, χωρίς να ξεπουλούμε την εθνική μας κυριαρχία, χωρίς να δεχόμαστε με κανέναν τρόπο την υποδούλωση απέναντι σε οποιοδήποτε εποφθαλμιά την Κύπρο, να επιβάλει δικές του συνταγές και λύσεις που καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

"Οπόταν λύσεις μέσα από τον μνημονιακό ζυγό, μέσα από την Τρόικα δεν μπορούν να εξευρεθούν. Ο μόνος δρόμος είναι έξοδος από το μνημονιακό ζυγό", προσέθεσε.