Γκρίλλο: Εάν υπήρξε κυβέρνηση τεχνοκρατών, τότε ίσως να ….

Το κίνημα 5 Αστέρων δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ούτε σε κεντροδεξιά ούτε σε κεντροαριστερή κυβέρνηση αλλά · "θα εξετάσει" τη στάση του αν σχηματιστεί κυβέρνηση τεχνοκρατών , όπως δήλωσε σήμερα ο Μπέπε Γκρίλλο, κατά τη συνάντησή του με τους εκλεγμένους βουλευτές και γερουσιαστές του M5S.

Με το γνωστό καυστικό και σατυρικό του ύφος, ο ηγέτης του Κινήματος είπε ότι αναμένει να δοθεί εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης της κυβέρνησης Μόντι, τον Κοράντο Πάσερα.

Ο κωμικός ηθοποιός, εισερχόμενος στη συνάντηση, αστειεύτηκε με τους δημοσιογράφους: "είμαστε εδώ για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον Μπερσάνι. Ή, μάλλον, έκανα λάθος, εννοούσα στον Μόντι", είπε ειρωνικά.

Στη συνάντηση πάντως επαναλήφθηκε ότι το κίνημα δεν προτίθεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση των δυο μεγάλων παρατάξεων-της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς.

Παράλληλα όμως, τόσο ο Γκρίλο όσο και τα του κινήματος που εξελέγησαν στην βουλή και την γερουσία με το M5S, αποσαφήνισαν ότι θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να στηρίξουν μια κυβέρνηση τεχνοκρατών.

"Όπως έχουμε ήδη πει, δεν πρόκειται να δώσουμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης στα κόμματα. Κάθε εναλλακτική πρόταση, θα την αναλύσουμε ανάλογα με το περιεχόμενό της", τόνισε ο Βίτο Κρίμι, ο οποίος αναδείχτηκε πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κινήματος στην γερουσία.