Σε απεργία και ο πορτογαλικός κρατικός αερομεταφορέας

Μετά τους Ισπανούς συναδέλφους της Iberia, απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 21-23 Μαρτίου εξήγγειλαν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων του πορτογαλικού εθνικού αερομεταφορέα ΤΑΡ.

Η απεργία ιπτάμενων, κυβερνητών και προσωπικού εδάφους της ΤΑΡ- που εκτελεί καθημερινά 180 πτήσεις -  έρχεται να προστεθεί στο κύμα των εντεινόμενων διαμαρτυριών εναντίον των περικοπών που εφαρμόζει η συντηρητική κυβέρνηση στον προϋπολογισμό, τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας.

Κύριο αίτημα των σωματείων είναι να εξαιρεθούν από τις μειώσεις του 10% στους μισθούς τους, περικοπές που έχουν αρχίσει ήδη να εφαρμόζονται στον δημόσιο τομέα από τον Φεβρουάριο.

Η απεργία της ΤΑΡ πρόκειται να προσθέσει επιπλέον αναστάτωση στις πτήσεις στην περιφέρεια, που έχει ήδη δημιουργηθεί από τις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις της ισπανικής Iberia ενώ θα επηρεασθεί επίσης και η αεροπορική εταιρία SATA, με έδρα τις Αζόρες Νήσους.

Επιπλέον, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις στη Λισαβόνα κι άλλες μεγάλες πόλεις στη χώρα το Σάββατο, με κύριο αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης του Πέντρου Πάσους Κοέλιου, ακόμη μία απεργία των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους έχει εξαγγελθεί για την επόμενη Τετάρτη και Πέμπτη.