Οι Ιταλοί “κλόουν” χάλασαν το δείπνο του υποψήφιου καγκελάριου…

Στην ακύρωση επίσημου και προγραμματισμένου δείπνου με τον Ιταλό πρόεδρο οδήγησαν οι δηλώσεις του ηγέτη του SPD και υποψήφιου Σοσιαλδημοκράτη καγκελάριου, σχετικά με τα αποτελέσματα των ιταλικών εκλογών.  

Ο Πέερ Στάινμπρουκ είπε  χθες ότι του “προκάλεσε φρίκη” το γεγονός ότι “δυο κλόουν κέρδισαν” τις εκλογές στην Ιταλία, κάνοντας σαφές ότι αναφερόταν στον Μπερλουσκόνι και στον Γκρίλο, τους οποίους επίσης χαρακτήρισε “ λαϊκιστές  πολιτικούς”. 

Μετά από αυτό το συμβάν, ο Ιταλός πρόεδρος Τζόρτζο Ναπολιτάνο  -ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία -  ακύρωσε ένα δείπνο που επρόκειτο να του παραθέσει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα στο Βερολίνο.

Ο εκπρόσωπος του Σοσιολδημοκράτη ηγέτη είπε  πως “ο κος Στάινμπρουκ αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον Ναπολιτάνο στην απόφαση να ακυρώσει το δείπνο” χωρίς να κάνει άλλο σχόλιο.

Ο Πεερ Στάινμπρουκ είναι γνωστός για τις “γκάφες” του και οι χθεσινές παρατηρήσεις τους προκάλεσαν το πρώτο διπλωματικό επεισόδιο , στην, επιρρεπής στα ατυχήματα, προεκλογική εκστρατεία του απέναντι στην Άγγελα Μέρκελ.