Παρίσι: Δεν “διαπραγματεύεται” με τους απαγωγείς των 7 Γάλλων ομήρων

Μετά την ανάρτηση βίντεο αργά χθες από τη νιγηριανή ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία "δεν διαπραγματεύεται" με τέτοιες οργανώσεις.

Η ισλαμιστική εξτρεμιστική Μπόκο Χαράμ απήγαγε μια επταμελή οικογένεια Γάλλων -ανάμεσα τους και τέσσερα παιδιά- στο Καμερούν πριν 10 ημέρες και στο χθεσινό βίντεο απείλησε να τους σκοτώσει εάν δεν ικανοποιηθεί τα αίτημα τους για  απελευθέρωση εξτρεμιστών ισλαμιστών κρατούμενων στη Νιγηρία και το Καμερούν

"Δεν διαπραγματευόμαστε πάνω σε αυτή τη βάση, με τέτοιες τρομοκρατικές οργανώσεις", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός και τόνισε ότι "θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δυνατά μέσα για να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωση των ομήρων, αυτών και άλλων Γάλλων, ".

Μετά την προβολή του βίντεο, ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση διέθετε "στο εξής την πληροφορία", σύμφωνα με την οποία η οργάνωση Μπόκο Χαράμ αναλαμβάνει την ευθύνη για την κράτηση" της οικογένειας που απήχθη την περασμένη Τρίτη στο Καμερούν.

Χθες ο υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε ότι τα αιτήματα των απαγωγέων "αφορούν κυρίως θέματα εκτός της εμβέλειας της Γαλλίας".