Κρέας αλόγου και στην ελβετική Nestle

Στη δίνη του ευρωπαϊκού διατροφικού σκανδάλου βρίσκεται πλέον και η ελβετική Nestle, η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευής τροφίμων παγκοσμίως, καθώς στα προϊόντα της εντοπίστηκαν ίχνη από αλογίσιο κρέας.Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αποσύρει τα συγκεκριμένα προϊόντα από την Ισπανία και την Ιταλία και ζήτησε συγνώμη από τους καταναλωτές.

Ειδικότερα, η εταιρεία αποσύρει από τη Ρώμη και τη Μαδρίτη δύο είδη συσκευασμένων κατεψυγμένων ζυμαρικών με κιμά (ραβιόλι και τορτελίνι ). Επίσης, αποσύρει συσκευασμένα λαζάνια (Lasagnes a la Bolognaise Gourmandes) και άλλα είδη που περιέχουν βοδινό με ίχνη αλογίσιου κρέατος τα οποία προορίζονταν μόνο για εταιρείες τροφοδοσίας στη Γαλλία. Η Nestle υπογραμμίζει ότι στα ζυμαρικά εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε ποσότητα 1%. 

Εκπρόσωπος της εταιρείας Nestle ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτές και ανέφερε ότι ενημερώθηκαν αμέσως όλες οι αρμόδιες αρχές των δύο χωρών.Ανακοινώθηκε επίσης ότι αναστέλλονται όλες οι αγορές από προμηθευτές οι οποίοι αγοράζουν κρέας από συγκεκριμένη γερμανική εταιρεία.