Βρετανία: Άρχισαν οι διαμάχες για τα οστά του Ριχάρδου του Γ

Αφού καταλάγιασε ο θόρυβος από την , πραγματική εντυπωσιακή, αποκάλυψη ότι ο "βασιλιάς του πάρκινγκ" του Λέστερ ήταν ο Ριχάρδος ο Γ' , άρχισαν οι διαμάχες  για το που θα πρέπει τώρα να ταφούν τα οστά του "καμπούρη βασιλιά".

Δεδομένου ότι ο σκελετός βρέθηκε σε πάρκινγκ  δημόσιας υπηρεσίας στο Λέστερ – σε θέση όπου θεωρείτο ιστορικά ότι  είχε θαφτεί ο Ριχάρδος- οι αρχές της πόλεις επιμένουν ότι επιμένουν  αυτά πρέπει να ταφούν στον καθεδρικό ναό του Λέστερ.

Καθώς όμως ο Ριχάρδος ο Γ΄ ανήκε στη δυναστεία των Γιόρκ, η πόλη του Γιόρκ στα βόρεια της Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα τη διεκδίκηση για το δικαίωμα ταφής των λειψάνων του βασιλιά, Μάλιστα, η επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου του Γιόρκ, Κέρστεν Ίνγκλαντ, δήλωσε ότι  σκοπεύει να γράψει επιστολή στη βασίλισσα, προτείνοντας να ταφούν τα λείψανα του μονάρχη στον καθεδρικό ναό του Γιόρκ.

Δεδομένου ότι πρόκειται για εθνικό ζήτημα, το οποίο επιπλεόν αφορά άμεσα το Μπάκινγχαμ, οπωσδήποτε θα πάρει αρκετό χρόνο μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα ταφής.  

Ο Ριχάρδος ο Γ΄, ανέβηκε στο θρόνο της Αγγλίας τον Ιούλιο του 1483 και σκοτώθηκε στις 22 Αυγούστου 1485 στη μάχη του Μπόσγουορθ, κατά τον εμφύλιο μεταξύ του Οίκου του Λάνκαστερ και του Οίκου της Υόρκης (γνωστός κι ως Πόλεμος των Ρόδων). Η σορός του μεταφέρθηκε σε ένα μοναστήρι των Φραγκισκανών στο Λονδίνο, ωστόσο με το πέρασμα του χρόνου η ακριβής τοποθεσία του τάφου του παρέμεινε άγνωστη.