Ο Σαρκοζί λέει au revoir στο Παρίσι

Είναι ίσως ο τελευταίος άνθρωπος που περίμεναν οι Γάλλοι να εγκαταλείψει την πατρίδα τους. Ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Κάρλα Μπρούνι , σχεδιάζουν να εγκαταλείψουν το Παρίσι και να εγκατασταθούν μόνιμα στο Λονδίνο, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γαλλικού και διεθνούς Τύπου.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας σκοπεύει να δημιουργήσει στην Βρετανική πρωτεύουσα Επενδυτικό Ταμείο με κεφάλαιο πάνω από 800 εκατ λίρες Αγγλίας (1,5 δισεκατομμύρια δολάρια) . Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mediapart, ο Σαρκοζί χρησιμοποιεί την νέα δουλειά του ως υψηλόμισθος διεθνής ομιλητής σε συνέδρια, για να “μαζέψει” κεφάλαια για τη νέα του επιχείρηση.  

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το πρώην προεδρικός ζεύγος θα εγκατασταθεί πιθανότατα στην πολυτελέστατη περιοχή του Νότιου Κένσινγκτον. Παρόλα αυτά, το περιβάλλον του Σαρκοζί αρνείται κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, τα οποία χαρακτηρίζει “αποκυήματα της φαντασίας”, ενώ συνεργάτης του πρώην προέδρου δήλωσε ότι ο Σαρκοζί “δεν επιβεβαιώνει τίποτα”.

 Η απόφαση συνδέεται από πολλούς με την επιδίωξη του Σαρκοζί να αποφύγει την πληρωμή του "φόρου των πλουσίων" - το 75% του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος πάνω από 1 εκατ. ευρώ - του Φρανσουά Ολάντ και έχει κάνει έξαλλους τους Γάλλους.