Νέο βίντεο από το Costa Concordia έδωσαν οι αρχές

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia , στο οποίο βρήκαν τραγικό θάνατο τριάντα δύο άτομα .

Με αφορμή την θλιβερή επέτειο, οι λιμενικές αρχές της Ιταλίας έδωσαν στην δημοσιότητα ένα νέο βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης της νύχτας της 13ης Ιανουαρίου. Λέμβοι περισυλλογής κινούνται στα σκοτεινά νερά γύρω από το πλοίο ενώ φαίνονται και κάποιοι επιβάτες να κατεβαίνουν μία ανεμόσκαλα από την μία πλευρά του πλοίου.

Παράλληλα, συγκινητικές τελετές μνήμης οργανώθηκαν στο νησί Τζίλιο της κεντρικής Ιταλίας, στα ανοικτά του οποίου, βυθίστηκε το Costa Concordia. Στις δέκα παρά τέταρτο το βράδυ- την ώρα κατά την οποία το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στον ύφαλο - σε όλο το νησί πρόκειται να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή. Αμέσως μετά, τα καράβια που βρίσκονται στο λιμάνι του Τζίλιο θα σφυρίξουν με τα φουγάρα τους και οι ναύτες τους θα ρίξουν στην θάλασσα, δεκάδες, αναμμένα φανάρια.

Ο δήμος του Τζίλιο, αποφάσισε, τέλος, να ανακηρύξει επίτιμους πολίτες του, όλους τους αστυνομικούς, πυροσβέστες, δύτες, καραμπινιέρους και εθελοντές που βοήθησαν στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του ναυαγίου.