Βελγικό “Όχι” στον κύριο Louis Vuitton

Παραμένει Γάλλος πολίτης και φορολογούμενος ο κύριος Louis Vuitton, καθώς έπεσε στο κενό η προσπάθεια του να πάρει τη βελγική υπηκοότητα.

Η Εισαγγελία των Βρυξελλών έδωσε αρνητική απάντηση στην αίτηση του Γάλλου δισεκατομμυριούχου και διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας LVM , για δύο λόγους . Κατά πρώτον, ο Arnault δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι τα τελευταία τρία χρόνια η βασική χώρα διαμονής του ήταν το Βέλγιο, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την απόκτηση της υπηκοότητας και κατά δεύτερον, επί του παρόντος στο Βέλγιο διεξάγεται έρευνα κατά του Γάλλου επιχειρηματία και των επιχειρήσεων του.

Ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, και ο πιο πλούσιος άνδρας στην Γαλλία, ζήτησε τη βελγική υπηκοότητα τον Σεπτέμβριο του 2012, προκειμένου να αποφύγει το φόρο του 75%, που ετοιμάζεται να επιβάλει η Σοσιαλιστική κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ στα πολύ υψηλά εισοδήματα.

Τότε, τα γαλλικά ΜΜΕ άνοιξαν πυρ εναντίον του και ο ίδιος - προσωπικός φίλος του Νικολά Σαρκοζί - αναγκάστηκε να δηλώσει: "Είμαι και θα παραμείνω Γάλλος φορολογούμενος".

Ακόμα και αν τότε δεν το εννοούσε, με τη σημερινή απόφαση του Βελγίου παραμένει αναγκαστικά.

Άλλωστε, υπάρχει πάντα και η Ρωσία...