Ξεχειλίζει η κουρδική οργή για τον φόνο των ακτιβιστριών

Χιλιάδες Κούρδοι κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους του Παρισιού διαδηλώνοντας οργισμένοι και ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο των τριών Κούρδων γυναικών, που εκτελέστηκαν “μαφιόζικα” τη νύχτα. 

Τα σώματα των γυναικών βρέθηκαν νωρίς την Πέμπτη στο Κέντρο Πληροφόρησης του Κουρδιστάν στο κέντρο του Παρισιού. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Manuel Valls επισκέφθηκε το σημείο και καταδίκασε την “βάρβαρη" πράξη .  

Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να λύσουν το μυστήριο του τριπλού εγκλήματος αλλά -καθώς η μία γυναίκα λέγεται ότι ήταν ιδρυτικό μέλος του PKK- δεν αποκλείουν το γεγονός να πρόκειται για εσωτερικό ξεκαθάρσιμα των Κούρδων ανταρτών.  

Οι δολοφονίες έρχονται παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με τον Αμπτουλάχ Οτσαλάν για αφοπλισμό των Κούρδων ανταρτών. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης , Μπουλέντ Αρίντς, κατήγγειλε το "φρικτό" φόνο των τριών κουρδικής καταγωγής ακτιβιστριών , κάνοντας λόγο για  " φρικαλεότητα η οποία διαπράχθηκε με τη μορφή μιας εξωδικαστικής εκτέλεσης. Είναι μια φρικτή πράξη".