Μετά τον ανταποκριτή της Die Welt, η Τουρκία συνέλαβε Γάλλο δημοσιογράφο

Ο δημοσιογράφος Ολιβιέ Μπερτράν του γαλλικού ιστότοπου Les Jours συνελήφθη χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν

'Ενας Γάλλος δημοσιογράφος συνελήθφη χθες στο αεροδρομίο της Κωνσταντινούπολης και κρατείται από τις αρχές, σχεδόν δύο μήνες μετά την σύλληψη του ανταποκριτή της Die Welt, Ντενίζ Γιουτσέλ, ως "πράκτορα της τρομοκρατίας".

Ο δημοσιογράφος Ολιβιέ Μπερτράν του γαλλικού ιστότοπου Les Jours συνελήφθη χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν, όπου κρατείται από την αστυνομία, και αναμένεται να απελαθεί στην Γαλλία. 

Ο Μπερτράν που είχε ξανα συλληφθή στην Τουρκία τον Νοέμβριο και απελάθηκε, επέστρεψε στην χώρα για να καλύψει το δημοψήφισμα της Κυριακής για την συνταγματική αναθεώρηση.

Αλλά «οι αστυνομικές αρχές του δήλωσαν ότι το όνομα του συγκαταλέγεται» στην λίστα των ‘ανεπιθύμητων’, «χωρίς να δικαιολογούν ή να προσδιορίζουν το νομικό πλαίσιο αυτής της απαγόρευσης εισόδου στην Τουρκία», ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος.

Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απέκλεισε σήμερα κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με την έκδοση του δημοσιογράφου Γιουτσέλ- ο οποίος έχει γερμανική και την τουρκική υπηκοότητα. 

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ έχει ζητήσει την έκδοση του Γιουτσέλ, τονίζοντας ότι ο ίδιος έχει αρνηθεί, υποστηρίζοντας ότι ο δημοσιογράφος θα δικαστεί από τα τουρκικά δικαστήρια, ενώ θα έχει μια δίκαιη δίκη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζει ότι ο Γιουτσέλ έχει δεσμούς με το εκτός νόμου, Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK). “Αυτό το άτομο είναι ένας ολοκληρωτικός πράκτορας των τρομοκρατών. Δεν είναι όλοι οι δημοσιογράφοι καθαροί,” δήλωσε ο Ερντογάν.