Έκρηξη από άνοιγμα φακέλου στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι

Υπάλληλος τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια

Γυναίκα υπάλληλος είναι ο άνθρωπος που τραυματίστηκε από παγιδευμένο φάκελο που εστάλη σήμερα στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι.

Η υπάλληλος τραυματίστηκε στο πρόσωπο και τα χέρια όταν άνοιξε τον φάκελο κι αυτός εξερράγη.

Όπως γράφουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, αρκετοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο για προληπτικούς λόγους και την έρευνα ανέλαβε η αστυνομία του Παρισιού.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν. 

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε "επίθεση" την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Το περιστατικό στα γραφεία του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Παρίσι συμβαίνει μια μέρα μετά το δέμα-βόμβα που εστάλη χθες στον υπουργό Οικονομίας της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Την ευθύνη για την αποστολή του δέματος ανέλαβε σήμερα η οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς.

Δήλωση της Κριστίν Λαγκάρντ

Για δειλή πράξη βίας έκανε λόγο η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ:

"Πληροφορήθηκα για την έκρηξη στο γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι, η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό ενός μέλους του προσωπικού μας. Βρίσκομαι σε επαφή με το γραφείο και εκφράζω τη συμπαράστασή μου στους συναδέλφους μου εκεί. Καταδικάζω τη δειλή πράξη βίας και βεβαιώνω εκ νέου τη βούλησή μας να συνεχίσουμε, στο πλαίσιο της εντολής που έχουμε λάβει στην τρέχουσα θητεία. Εργαζόμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές για τη διερεύνηση του περιστατικού και την διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού μας".