Συντριβή ελικοπτέρου με 7 νεκρούς στην Κωνσταντινούπολη

Προσέκρουσε σε πύργο τηλεοπτικού αναμεταδότη

Ο απολογισμός των νεκρών από τη συντριβή ελικοπτέρου, που προσέκρουσε σε πύργο τηλεοπτικού αναμεταδότη σήμερα σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, έφθασε τους επτά μετά τον εντοπισμό των σορών των δύο πιλότων, δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Καντίρ Τοπμπάς.

Το ελικόπτερο, που έγινε κομμάτια κατά την πτώση, εκτελούσε δρομολόγιο για λογαριασμό της εταιρίας Eczacıbası, και μετέφερε τον διευθυντή της εταιρίας με 4 Ρώσους πελάτες. Οι έρευνες των εμπειρογνωμόνων θα δώσουν τις απαντήσεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα εκείνη στην Κωνσταντινούπολη είχε πυκνή ομίχλη.

Νωρίτερα το το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε πως τέσσερις ρώσοι πολίτες σκοτώθηκαν.

"Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή" του ελικοπτέρου, δήλωσε ο Τοπμπάς, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV και την εφημερίδα Hurriyet.

Σύμφωνα με το NTV, οι σοροί των δύο πιλότων, που ήταν τούρκοι πολίτες, εντοπίστηκαν αργότερα.

Το αεροσκάφος, τύπου Sikorsky S-76, είχε απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο Ατατούρκ και συνετρίβη μερικά λεπτά αργότερα στο Μπουγιουκτσεκμετζέ, δυτικά της Κωνσταντινούπολης. Πέντε επιβάτες και δύο μέλη πληρώματος επέβαιναν στο ελικόπτερο.

Το αεροσκάφος που είχε απογειωθεί στις 11:16 από το αεροδρόμιο Ατατούρκ προσέκρουσε σε έναν τηλεοπτικό πύργο τέσσερα λεπτά αργότερα προτού συντριβεί, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Μεταφορών, σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Ο αυτοκινητόδρομος Ε5, όπου έπεσαν τα συντρίμμια του Sikorsky, έκλεισε για την κυκλοφορία και από τις δύο κατευθύνσεις, σύμφωνα με το Ανατολή.