Ορατότης μηδέν λόγω ομίχλης στο Λονδίνο: Ακυρώσεις πτήσεων

Η ομίχλη συνοδεύεται από πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Περίπου 100 πτήσεις ακυρώθηκαν και σήμερα στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου (περίου το 8% των προβλεπόμενων πτήσεων) λόγω της ομίχλης που καλύπτει εδώ και δύο ημέρες την βρετανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσε πηγή του αεροδρομίου.

"Η ομίχλη εξακολουθεί να καλύπτει το νοτιοανατολικό τμήμα (της Αγγλίας) και περιορίζει ξανά σήμερα την ορατότητα στο Χίθροου", δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου, ο οποίος καλεί τους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική τους εταιρεία για να ρωτήσουν σχετικά με την πτήση τους.

Το Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας, επλήγη επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό, καθώς η ομίχλη προκάλεσε σήμερα την ακύρωση 2 πτήσεων και χθες περίπου 10.

Σύμφωνα με τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office, έχει εκδοθεί "σοβαρή" προειδοποίηση για το σύνολο της Αγγλίας με εξαίρεση το βορειοανατολικό τμήμα της, η οποία θα ίσχυε ως τις 11:00 GMT (13:00 ώρα Ελλάδος).

Η ομίχλη συνοδεύεται από πολύ υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Λονδίνο, τη νοτιοανατολική και την ανατολική Αγγλία, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος.