Μάλτα: Έληξε η αεροπειρατεία, συνελήφθησαν οι δράστες

Αφησαν ελεύθερους τους 111 επιβάτες. Στη συνέχεια - και ενώ κρατούσαν ακόμα το πλήρωμα - παραδόθηκαν στις αρχές.

Έληξε μετά από περίπου 4 ώρες η αεροπειρατεία σε λιβυκό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Μάλτα, της κρατικής εταιρείας Afriqiyah Airways, τύπου Airbus A320.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν αφού πρώτα άφησαν ελεύθερους τους 111 επιβάτες. Στη συνέχεια - και ενώ κρατούσαν ακόμα το πλήρωμα - παραδόθηκαν στις αρχές και ζήτησαν πολιτικό άσυλο από τη Μάλτα.

Αστυνομικοί ανέβηκαν στο αεροσκάφος, τους έψαξαν και στη συνέχεια τους συνέλαβαν. Οι αεροπειρατές απειλούσαν να πετάξουν χειροβομβίδα και να αντινάξουν το αεροπλάνο.

Στις εικόνες που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα, διακρίνεται ένας αεροπειρατής, φορώντας χειροπέδες, να απομακρύνεται από το αεροσκάφος από στρατιώτες της Μάλτας.

Οι ίδιοι δήλωσαν στην Λιβική τηλεόραση ότι είναι "φιλοκανταφικοί" και ζητούσαν την ίδρυση ενός κόμματος υπέρ του Καντάφι στη Λιβύη και την απελευθέρωση του γιου του, Σαίφ αλ Ισλάμ. 

 Το Airbus πραγματοποιούσε την εσωτερική πτήση 8U209, από την Σέμπχα στην Τρίπολη της Λιβύης. Σύμφωνα με πηγή ασφαλείας του αεροδρομίου Μιτίγκα της Λιβύης, ο πιλότος ανέφερε στον πύργο ελέγχου ότι έχουν κατάσταση αεροπειρατείας και στη συνέχεια χάθηκε η επαφή.