Οπαδός του αποκρυφισμού ο δράστης της επίθεσης σε τζαμί στη Ζυρίχη

Ελβετός από τη Γκάνα, αυτοκτόνησε μετά την επίθεση - Μία μέρα νωρίτερα είχε σκοτώσει με μαχαίρι έναν άνδρα σε παιδική χαρά

Ένας Ελβετός, 24 ετών, με καταγωγή από την Γκάνα, οπαδός του αποκρυφισμού, ήταν ο δράστης της χθεσινοβραδινής επίθεσης σε μουσουλμανικό κέντρο προσευχής στη Ζυρίχη. Μία μέρα νωρίτερα, την Κυριακή, είχε σκοτώσει έναν άνδρα 24 ετών τον οποίο γνώριζε, με μαχαίρι, σε μια παιδική χαρά της Ζυρίχης.

Ο δράστης αυτοκτόνησε μετά την επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η υπόθεση έχει σχέση με την τρομοκρατία ή με την ακροδεξιά. Οι αρχές δεν γνωρίζουν επίσης αν ο δολοφόνος είχε ψυχολογικά προβλήματα.

"Αγνοούμε προς το παρόν ποια ήταν τα κίνητρά του. Σχετικά σύμβολα του αποκρυφισμού βρέθηκαν στο σπίτι του", δήλωσε η αξιωματούχος της αστυνομίας του καντονίου της Ζυρίχης, Κριστιάν Λενζέ Μεϊλί, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο άνδρας, που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μάλλινο σκουφί στο κεφάλι, εισήλθε τη Δευτέρα γύρω στις 17.30 (18.30 ώρα Ελλάδας) σε αίθουσα προσευχής σε ένα ισλαμικό κέντρο στην οδό Αϊζγκάσε, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ζυρίχης.

Πυροβόλησε πολλές φορές, τραυματίζοντας τρεις πιστούς, ηλικίας 30, 35 και 56 ετών. Προς το παρόν δεν είναι γνωστά τα στοιχεία των θυμάτων.

Οι τρεις άνδρες εγχειρίστηκαν και είναι εκτός κινδύνου, διευκρίνισε η αστυνομία.