Γερμανοί ακροδεξιοί απείλησαν με μαχαίρι προσφυγόπουλα

Τα τρία αγόρια ηλικίας 5, 8 και 11 ετών αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο την ώρα που δέχτηκαν την επίθεση

Μια ομάδα νεαρών από την ανατολική Γερμανία, πιθανότατα μέλη κάποιας ακροδεξιάς ομάδας επιτέθηκαν, απείλησαν με μαχαίρι και χτύπησαν τρία προσφυγόπουλα ηλικίας 5, 8 και 11 ετών. Μετά την επίθεση άρχισαν να φωνάζουν ακροδεξιά συνθήματα.

Τα μικρά αγόρια δέχτηκαν την επίθεση την ώρα που αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο στην πόλη Ζέμπνιτς, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Δρέσδης.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας της περιοχής δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τα στοιχεία των δραστών, σχολιάζοντας μόνο ότι η ταυτότητά τους παραμένει ακόμη άγνωστη.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή είδαν πολλούς νεαρούς, ηλικίας από 15 μέχρι 20 ετών, κοντά στο σημείο της επίθεσης αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι από αυτούς μετείχαν στο επεισόδιο.

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από πέρσι. Η υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει αυξηθεί κατακόρυφα από πέρσι, ιδίως στα ανατολικά κρατίδια όπου η ανεργία είναι σχετικά υψηλότερη σε σύγκριση με τα δυτικά.