Θα καθαρίζονται πριν μπουν οι επισκέπτες της Καπέλα Σιστίνα

Με είσοδο στην εντατική θα μοιάζει εφεξής η είσοδος στο εκκλησάκι Καπέλα Σιστίνα, που έχει φιλοτεχνήσει ο μεγάλος ζωγράφος Μιχαήλ Άγγελος, με απόφαση του Βατικανού.

Όπως γνωστοποίησε την Παρασκευή ο Αντόνιο Παολούτσι, διευθυντής των Μουσείων του Βατικανού, μέσω της “Corriere della sera”, οι επισκέπτες της Καπέλα Σιστίνα θα απαλλάσσονται από τη σκόνη και κάθε είδους ρύπου προτού μπουν στην πιο δροσερή στο εξής αίθουσα του μουσείου.

"Εκατό μέτρα πριν από την είσοδο θα υπάρχει ένα χαλί στο οποίο οι επισκέπτες θα καθαρίζουν τα παπούτσια τους, επίσης ειδικοί απορροφητήρες που θα τραβούν τη σκόνη και θα μειώσουμε την θερμοκρασία του χώρου ώστε να μειώνεται αυτόματα η θερμότητα των σωμάτων και η υγρασία", διευκρίνισε ο Παολούτσι.

Πρόκειται για μια απόφαση προκειμένου να προστατευθούν οι περίφημες νωπογραφίες, οι οποίες κατά τον Παολούτσι απειλούνται από το νέφος, τα σωματίδια της σκόνης και τις υψηλές θερμοκρασίες που μεταφέρουν οι ιδρωμένοι τουρίστες.

Οι αλλαγές στο παρεκκλήσι, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά περίπου 20.000 άνθρωποι θα πραγματοποιηθούν μέσα στο 2013 και σε αυτές περιλαμβάνεται και μια νέα έκθεση εικόνων της Καπέλα Σιστίνα, αλλά και μια "εικονική περιήγηση στο χώρο.