Ορμπάν: Κλείστε τους πρόσφυγες σε καταυλισμούς έξω από την ΕΕ

Θα πρέπει να υποβάλλουν έξω από το ευρωπαϊκό έδαφος το αίτημα για άσυλο

Η ΕΕ θα πρέπει να μαζεύει όλους τους παράτυπους μετανάστες σε καταυλισμούς έξω από τα σύνορα της Ένωσης υποστηρίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Όπως είπε, η ΕΕ θα πρέπει να αναλάβει την επιτήρηση των καταυλισμών αυτών και μόνον από εκεί να μπορούν οι μετανάστες να υποβάλλουν αίτημα για άσυλο προς τις ευρωπαϊκές αρχές. «Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νησί, θα μπορούσε να είναι μια παραλιακή περιοχή στη Βόρεια Αφρική, αλλά την ασφάλεια και τις προμήθειες αυτής της περιοχής πρέπει να τις εγγυάται η ΕΕ για το δικό της συμφέρον», είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον ιστότοπο Origo.

«Αυτοί που ήρθαν παράνομα πρέπει να συλληφθούν και να απελαθούν», πρόσθεσε ο Ορμπάν που είναι γνωστός για τις σκληρές θέσεις που υιοθετεί στο ζήτημα του προσφυγικού. «Πρέπει να δημιουργήσουμε μεγάλους προσφυγικούς καταυλισμούς έξω από την ΕΕ, των οποίων η Ένωση θα εξασφαλίζει την ένοπλη ασφάλεια και την οικονομική υποστήριξη. Όλοι όσοι ήρθαν παράνομα πρέπει να επιστρέψουν εκεί. Εκεί θα μπορούν να υποβάλουν αίτημα για άσυλο», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Οκτωβρίου η Ουγγαρία θα κάνει δημοψήφισμα για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις που έχει επιβάλλει η Κομισιόν.

«Υπάρχει μόνο μία λύση που ωφελεί όλους, ανάμεσα στους οποίους εμάς που δεν αντιμετωπίζουμε ακόμη πρόβλημα, επειδή υπερασπίσαμε τον εαυτό μας, και χώρες όπως η Γερμανία, που αντιμετωπίζουν πρόβλημα: Να βγάλουμε τους μετανάστες έξω από την Ένωση», συνέχισε ο Ορμπάν.

«Τα σύνορα πρέπει να χρησιμοποιηθούν, διότι μας προστατεύουν», δήλωσε. «Μερικοί φαντάζονται έναν πλανήτη χωρίς σύνορα ... Είμαι ένας από αυτούς που δεν θα ήθελαν να δουν τον πολιτισμό του κόσμου να αλλάζει», κατέληξε ο Όρμπαν.