Τραγωδία σε κρουαζιερόπλοιο: Έπεσε σωσίβια λέμβος και σκότωσε άνθρωπο

Νεκρός ένας 42χρονος, μέλος του πληρώματος, στη διάρκεια άσκησης ασφαλείας

Τραγωδία σημειώθηκε στο μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, το Harmony of the Seas. Το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι της Μασσαλίας, στη νότια Γαλλία. Εν ώρα άσκησης ασφαλείας, μια σωσίβια λέμβος, στην οποία επέβαιναν 5 άτομα έπεσε από ύψος 10 μέτρων.

Από την πτώση σκοτώθηκε ένας 42χρονος από τις Φιλιππίνες και άλλα τέσσερα μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν σήμερα σοβαρά. Όλοι ήταν μέλη του πληρώματος.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστές οι εθνικότητες των τραυματιών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το Ηarmony of the Seas έχει μήκος 362 μέτρα, πλάτος 66 μέτρα και ύψος 72 μέτρα, διαστάσεις που ισοδυναμούν με ένα κτίριο 20 ορόφων. Aνήκει στην εταιρία Royal Caribbean.

Τον Μάιο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν παρακολουθήσει την καθέλκυση του πλοίου από το Σεν-Ναζέρ, στη δυτική Γαλλία, όπου κατασκευάστηκε στα τοπικά ναυπηγεία από τη STX France.

Το Harmony of the Seas αναχώρησε για το πρώτο του ταξίδι στις 29 Μαΐου από το Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, με προορισμό το λιμάνι της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Έκανε την πρώτη στάση του στη Μασσαλία τον Ιούνιο.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, η Μασσαλία κατατάσσεται εδώ και 15 χρόνια μεταξύ των δέκα πρώτων λιμανιών στον κόσμο σε αφίξεις κρουαζιεροπλοίων. Το 2015 δέχθηκε 1,45 εκατομμύριo τουρίστες που έφθασαν με κρουαζιερόπλοια το 2015, καταγράφοντας αύξηση 10,7%.