Μπερλουσκόνι: Είμαι υποχρεωμένος να ηγηθώ

“Είμαι και πάλι υποχρεωμένος να αναλάβω επικεφαλής των μετριοπαθών δυνάμεων” δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξή του προς την δημόσια ραδιοφωνία της RAI.

Ο Καβαλιέρε έχει επιδοθεί σε ένα προ- προεκλογικό αγώνα δρόμο προσπαθώντας να τους πείσει όλους ότι... δεν έχει άλλη επιλογή παρά να κατέβει και πάλι υποψήφιος.

Επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στην τωρινή κυβέρνηση λέγοντας ότι “η κυβέρνηση τεχνοκρατών κράτησε παθητική στάση απέναντι στα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως της "γερμανικής" Ευρωπαϊκής Ένωσης και της βορείου Ευρώπης. Αυτό λένε, άλλωστε, και πολλοί (κάτοχοι) βραβείων Νόμπελ”. Ενώ εξέφρασε και ένα προσωπικό παράπονο προς τον νυν πρωθυπουργό “ο Μάριο Μόντι δεν θεώρησε ότι έπρεπε να μου κάνει ούτε ένα τηλεφώνημα” είπε.

Δεν παρέλειψε να κάνει άνοιγμα προς όποιον μπορεί και φυσικά προς τις γυναίκες ψηφοφόρους “σέβομαι κι εκτιμώ ιδιαίτερα της γυναίκες κι ελπίζω στα ψηφοδέλτιά μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε παρουσία του ευγενούς φύλου που να ξεπερνά το 33% των υποψηφίων”, υποστήριξε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης.

Το απόγευμα της Παρασκευής, (19:00 ώρα Ελλάδας) η ιταλική βουλή αναμένεται να ψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 και κατόπιν ο Μάριο Μόντι θα μεταβεί, εκτός απροόπτου στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του.