Ιταλία: Η Γερουσία ενέκρινε τον προϋπολογισμό, σειρά έχει η Βουλή

Την έγκριση της στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2013 έδωσε την Πέμπτη η ιταλική Γερουσία και μένει τώρα να ψηφιστεί και από το Κοινοβούλιο.

Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίσει η ψηφοφορία στην ιταλική βουλή και αφότου ψηφιστεί ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός Μάριο Μόντι αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να υποβάλλει την παραίτησή του, όπως έχει προαναγγείλει.

Όσο για τις επόμενες κινήσεις του αναμένεται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις του το αργότερο μέχρι την Κυριακή, όμως σύμφωνα με Ιταλούς πολιτικούς αναλυτές, θεωρείται απίθανο πλέον να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα αλλά πιθανό να υποστηρίξει κεντρώες δυνάμεις στις προσεχείς εκλογές.

Νωρίτερα ο Μόντι επισκέφθηκε το βιομηχανικό συγκρότημα της Fiat στο Μέλφι της Κάτω Ιταλίας και ιδιοκτησία και εργαζόμενοι του επιφύλαξαν θερμή υποδοχή.

“Ο Μάριο Μόντι εγγυήθηκε σταθερότητα στην χώρα μας. Η αξιοπιστία που κατακτήσαμε εκ νέου μαζί του δεν πρέπει να χαθεί”, δήλωσε ο πρόεδρος της Fiat Τζον Έλκαν και πρόσθεσε: “Αποφύγαμε την πτώχευση, πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη”.

“Θα ήταν ανεύθυνο να σπαταλήσουμε τις θυσίες της χώρας μας. Πριν από δεκατρείς μήνες η χώρα μας είχε υψηλό πυρετό και χρειαζόταν ένα πικρό φάρμακο για να γίνει καλά, δεν έφτανε μια ασπιρίνη”, δήλωσε ο Μόντι.