Η Μέρκελ αναζητά το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit

Σειρά επαφών ξεκινά η Γερμανίδα καγκελάριος για τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ΕΕ

Το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά και την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας (το περιβόητο Brexit) αναζητά η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, που ξεκινά από σήμερα σειρά επαφών με Ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσει τη συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΕ και τα μείζονα ζητήματα που αυτή αντιμετωπίζει.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει σήμερα συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό της, Ματέο Ρέντσι, και το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο μικρό νησί του Βεντοτένε, στο ανοιχτά της Νάπολης.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι επόμενη μέρα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και η πορεία προς το Brexit αλλά και η αναζωπύρωση του προβλήματος του προσφυγικού και η κατάσταση στη Συρία.

Η κ. Μέρκελ θα επισκεφτεί στη συνέχεια την Εσθονία και την Πράγα για επαφές με τους ηγέτες των δυο χωρών.

Την Παρασκευή, η Γερμανίδα καγκελάριος θα βρεθεί στη Βαρσοβία όπου θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες των «σκληρών» χωρών του Βίζεγκραντ, οι οποίοι χαράσσουν δική τους πορεία στο προσφυγικό και την πολιτική που ακολουθεί η Γερμανία.

Το βράδυ της Παρασκευής η καγκελάριος θα υποδεχτεί στο Παλάτι του Μέζεμπεργκ στο Βερολίνο τους αρχηγούς των κυβερνήσεων της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Φιλανδίας και της Δανίας ενώ το Σάββατο τους πρωθυπουργούς της Σλοβενίας, της Βουλγαρίας, της Αυστρίας και της Κροατίας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της. Σ. Ζάιμπερτ, η κ. Μέρκελ προετοιμάζει το έδαφος για την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στη Μπρατισλάβα με θέμα το μέλλον της ΕΕ.