Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί τον Πάπα και την Ορθόδοξη Εκκλησία

Κάλεσμα σε τζιχάντ ενάντια στην Χριστιανοσύνη με τίτλο "Σπάστε τον Σταυρό"

Επιμέλεια: Ελένη Λογοθέτη

Μετά τον αποκεφαλισμό του ιερέα σε εκκλησία της Ρουέν και τα απειλητικά βίντεο απέναντι σε Γαλλία και Ρωσία, το Ισλαμικό Κράτος βάζει τώρα στο στόχαστρό του την Χριστιανοσύνη. 

Με πρωτοσέλιδο τίτλο "Σπάστε τον Σταυρό", οι τζιχαντιστές δημοσιεύουν στο επίσημο περιοδικό τους, το Dabiq, κάλεσμα σε ιερό πόλεμο απέναντι στον χριστιανικό κόσμο και προτρέπουν τους πιστούς μουσουλμάνους να καταστρέψουν  τους "αλαζόνες χριστιανούς άθεους".

Στους στόχους των τζιχαντιστών κατονομάζεται ο Πάπας Φραγκίσκος, καθώς και επικεφαλείς της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των Κοπτών Χριστιανών.  

Σε ένα κείμενο 45.000 λέξεων, οι τζιχαντιστές αναλύουν τα επιχειρήματά τους εναντίον της χριστιανικής Δύσης ενώ σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται, απεικονίζεται ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄.

Στο άρθρο του, το περιοδικό προβλέπει μια σειρά επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη που θα φέρουν και το τέλος του Χριστιανισμού.

Μάλιστα, το Ισλαμικό Κράτος προτρέπει τους Χριστιανούς να "σπάσουν το σταυρό", πριν τους προσφέρουν δύο επιλογές: "τον θάνατο σε έναν μάταιο πόλεμο κατά του ISIS ή να ασπαστούν το Ισλάμ και να μπουν στους Κήπους του Παραδείσου".

 Η τζιχαντιστική προπαγάνδα της  τελευταίας έκδοσης του Dabiq - περιέχει επίσης πολλές σκληρές εικόνες από αποκεφαλισμούς  αιχμαλώτων ομήρων και λιθοβολισμούς απίστων, καθώς και βίαιες εκκλήσεις για επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων της.

Τέλος, το Ισλαμικό Κράτος προειδοποιεί της Δύση ότι ο πόλεμος εναντίον του ISIS δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, ούτε θα τους ωφελήσει πουθενά. "Πιστεύετε ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί ακολουθούν τη σωστή θρησκεία και ότι θα μπουν στο βασίλειο του παραδείσου; Δεν υπάρχει απόδειξη για αυτό" αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.