Τουρκία σε ΕΕ: Είδατε τι πάθατε με το Brexit!

Ο πρωθυπουργός Γιλντιρίμ επέκρινε τον Κάμερον που στήριξε την εκστρατεία του υπέρ της παραμονής, ενώ η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι μια μακρινή προοπτική

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να διαβάσει την ψήφο της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ προσεκτικά και να αναθεωρήσει το πολιτικό της όραμα, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ.

"Η ΕΕ πρέπει να διαβάσει πολύ καλά την εξέλιξη αυτή και να επαναπροσδιορίσει το όραμά της για το μέλλον", είπε ο Γιλντιμίρ σε σχόλιά του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Επίσης επέκρινε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ότι στήριξε την εκστρατεία του υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ, με το επιχείρημα ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ είναι μια μακρινή προοπτική.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τζανικλί, δήλωσε ότι η ψήφος στη Βρετανία υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η αρχή της διάλυσης της Ένωσης.

"Η διαδικασία κατακερματισμού της ΕΕ έχει ξεκινήσει. Η Βρετανία ήταν η πρώτη που εγκατέλειψε το σκάφος", έγραψε ο Τζανικλί στο Twitter.